Стоматологична помощ: четкане и зъби на зъбите

Тенденции в устната кухина

Зъбите ви могат да издържат цял ​​живот, ако сте; Практикуване на основна стоматологична помощ, която включва четка и зъбчатки; Хранене на здравословна диета и посещение на вашия зъболекар и / или; Дентален хигиенист за редовни прегледи и почистване; Развитието на добри навици за здравето на зъбите е най-добрият начин за предотвратяване; Зъбно разпадане; заболяване на венците.

Когато разкъсаш; Зъбите ви

Овлажнявайте поне веднъж на ден. Видът на зъбите, който използвате, е не; важно. Изберете вида и вкуса, който ви харесва най-добре. Когато завързвате зъбите си; Използвайте някой от следните методи

Леко обработете конци между зъбите към венците; Наклонете нишката около всеки зъб в U-образна форма и леко го плъзнете под гърлото; линия. Преместете няколко пъти плюшката нагоре и надолу, за да я изстържете; плака. Потопете навътре и навън конеца между тестото; Без остъргване няма да премахне много плаки и може да нарани вашите венци.

Пластмасов инструмент за фрезоване прави овлажняването по-лесно. Child-SIZ; Има инструменти за зъби, които родителите могат да използват, за да обличат зъбите на децата си; Те се предлагат в повечето аптеки.

Ако вашите венци кървят, когато сте йо; Ноктите трябва да спрат, тъй като венците ви стават по-здрави и по-здрави. Към вашите зъби.

Robinson PG, et al. (2005 г.). Наръчник срещу прах; Четка за зъби за орално здраве. Cochrane Database of Systematic Reviews (2). Оксфорд: Актуализиран софтуер.

Д-р Грегъри Томпсън – вътрешен лекар; Арден Кристен, DDS, MSD, MA, FACD – стоматология

14 ноември 2014 г.

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

Вие сте в момента

Само 18,5% от много хора в света никога не са оставяли нишки. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Конецът премахва храната, захваната между зъбите, и премахва бактериите, които се образуват там, преди да се превърне в плака, което може да доведе до възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Опитайте да зърнете само един зъб, за да започнете.

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не консумират ежедневно. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел още 3 дни!

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не са дневни, но вие сте на път да постигнете положително въздействие върху вашите зъби и венци. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел за всичките 7 дни!

Само 50.5% от много хора в света сарфет дневно, и добре за вас, че сте един от тях! Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Поздравления за добрия си орален здравен навик!

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

ИЗТОЧНИЦИ

Зъболекарски съюз, Здравни хора 2010 г.