Описанието на дигоксин (орален път) и търговските наименования

Дигоксин се използва за лечение на конгестивна сърдечна недостатъчност, обикновено в комбинация с диуретик (водно хапче) и инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE). Той се използва също така за лечение на сърдечен ритъм, наречен предсърдно мъждене.

Дигоксин принадлежи към групата лекарства, наречени дигиталисови гликозиди. Използва се за подобряване на силата и ефективността на сърцето или за контролиране на скоростта и ритъма на сърдечния ритъм. Това води до по-добро кръвообращение и намалено подуване на ръцете и глезените при пациенти със сърдечни проблеми.

Канадска марка

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Таблетка, капсула, пълнене с течност, разтвор, еликсир

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на дигоксин при педиатричната популация. Но кърмачетата по-често са много чувствителни към ефектите на дигоксин, което може да изисква индивидуална доза за кърмачета, приемащи дигоксин.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на дигоксин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат свързани с възрастта бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи дигоксин.

алергии

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Гериатрична

бременност

кърмене

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други медицински проблеми

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

За да запазите сърцето си да функционира правилно, вземете това лекарство точно както е указано, въпреки че може да се почувствате добре. Не вземайте повече от него, отколкото Ви е поръчал лекар и не пропускайте никакви дози. Вземете лекарството по едно и също време всеки ден. Това лекарство действа най-добре, когато има постоянно количество в кръвта.

Когато приемате това лекарство, е много важно да получите точното количество лекарство, от което се нуждаете. Дозата дигоксин ще бъде различна за различните пациенти. Вашият лекар ще определи подходящата доза дигоксин за Вас. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета.

Измерете правилно пероралния разтвор, като използвате маркирания капкомер за измерване, който се доставя с опаковката или спринцовката за перорално приложение. Не използвайте чаени лъжици и супени лъжици, които се използват за сервиране и хранене на храна. Те не измерват точните суми.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако пропуснете доза от това лекарство и го запомните в рамките на 12 часа, приемете го веднага щом си спомните. Ако обаче не помните по-късно, прескочете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Ако имате някакви въпроси за това или ако сте пропуснали дози в продължение на 2 или повече последователни дни, консултирайте се с Вашия лекар.

Дозирането

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Пропусната доза

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява внимателно напредъка ви, докато използвате това лекарство, за да проверите дали той работи правилно и дали е възможно промяна на дозата. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят всички нежелани ефекти.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Спирането внезапно може да доведе до сериозна промяна в сърдечната функция.

Следете за признаци и симптоми на предозиране, докато приемате това лекарство. Следвайте внимателно указанията на Вашия лекар. Количеството на това лекарство, което е необходимо да се помогне на повечето хора, е много близко до количеството, което може да причини сериозни проблеми при предозиране. Някои ранни предупредителни признаци за предозиране са объркване, загуба на апетит, гадене, повръщане, диария или проблеми със зрението. Други признаци на предозиране са промени в скоростта или ритъма на сърдечния ритъм (стават неправилни или бавни), сърцебиене (усещане за удари в гръдния кош) или припадък. При кърмачета и малки деца най-ранните признаци на предозиране са промени в честотата и ритъма на сърдечния ритъм. Децата може да не показват другите симптоми веднага след като са възрастни.

Вашият лекар може да поиска да носите медицинска лична карта или гривна, в която да заявите, че приемате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

съхранение