Декстроамфетамин (перорално) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не приемайте повече или по-малко от него, не го приемайте по-често и не го приемайте по-дълго, отколкото Ви е заповядал лекар. Ако се вземе твърде много, тя може да стане навик. Ако Вие или Вашето дете чувствате, че лекарството не работи правилно, след като сте го приемали няколко седмици, първо се консултирайте с Вашия лекар и не увеличавайте дозата.

Това лекарство трябва да е снабдено с лекарствен наръчник. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси. Посъветвайте се с Вашия фармацевт, ако нямате такъв.

Ако Вие или Вашето дете използвате формата на таблетката на това лекарство и го приемате два или три пъти дневно. Приемайте първата доза сутрин. Другите дози могат да се приемат през деня с 4 до 6 часа между дозите.

Най-добре е сутрин да вземете капсулата с продължително освобождаване. Приемането на това лекарство следобед или вечер може да ви затрудни да заспите.

Поглъщайте капсулата с продължително освобождаване цялото. Не го смачквайте, не го смачквайте и не го дъвчете.

съхранение

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.