Дезирел орално

Антидепресантите повишават риска от суицидно мислене и поведение при деца, юноши и млади възрастни с тежко депресивно разстройство (MDD) и други психиатрични разстройства в краткосрочните проучвания. Краткосрочните проучвания не показват увеличение на риска от суицидливост с антидепресанти в сравнение с плацебо при възрастни след 24-годишна възраст и имаше намаляване на риска от антидепресанти в сравнение с плацебо при възрастни над 65-годишна възраст. Тесно наблюдение на пациенти от всички възрасти за клинично влошаване и за поява на мисли за самоубийство и поведение, което трябва да бъде балансирано с клиничната нужда. Мониторирайте внимателно пациентите за клинично влошаване, суицидност или необичайни промени в поведението. Семействата и лицата, които се грижат за тях, трябва да бъдат информирани за необходимостта от внимателно наблюдение и комуникация с предписващия лекар. Не е одобрен за педиатрична употреба.

Използва за Desyrel

Терапевтичен клас: антидепресант

Химически клас: триазолопиридин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на тразодон в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на тразодон таблетки с удължено освобождаване при пациенти в старческа възраст. При пациенти в старческа възраст обаче е по-вероятно да имат хипонатриемия (ниско натрий в кръвта), което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи тразодон.

Преди да използвате Desyrel

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на редовните таблетки тразодон при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи тразодон. Може да не е специфичен за Desyrel. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

За да се намали разстройството на стомаха и да се намали замаяността и замайването, приемайте обичайната таблетка със или малко след хранене или лека закуска.

Вземете таблетката с удължено освобождаване по едно и също време всеки ден, за предпочитане преди лягане, без храна.

Таблетката може да бъде поглъщана цяла или да бъде поставена като половин таблетка чрез разрушаване на таблетката по линията на удар. Не прекъсвайте таблетката, освен ако не Ви каже лекарят. Не разтрошавайте или дъвчете таблетката.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилно използване на тразодон

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, да позволява промени в дозата Ви и да ви помага да се справите с нежеланите ефекти.

Не приемайте тразодон с инхибитор на моноаминооксидазата (МАО) (напр. Изокарбоксазид [Marplan®], линезолид (Zyvox®), метиленово синьо, фенелзин [Nardil®], селегилин [Eldepryl®], трансилципромин [Parnate®]. Не започвайте приема на тразодон в продължение на 2 седмици след спиране на МАО инхибитора и изчакайте 2 седмици след спирането на тразодон, преди да започнете да приемате МАО инхибитор. Ако ги приемате заедно или не чакате 2 седмици, може да се появи объркване, възбуда, безпокойство, стомашни или чревни симптоми, внезапна висока телесна температура, изключително високо кръвно налягане или тежки гърчове.

Тразодон може да причини сериозно състояние, наречено серотонинов синдром, ако се приема заедно с някои лекарства. Не използвайте тразодон с буспирон (Buspar®), фентанил (Abstral®, Duragesic®), литий (Eskalith®, Lithobid®), триптофан, жълт кантарион или някои болкоуспокояващи или мигренозни лекарства (например суматриптан, трамадол, ®, Maxalt®, Relpax®, Zomig®).

За някои тийнейджъри и млади възрастни това лекарство може да увеличи мислите за самоубийство. Кажете на лекаря си незабавно, ако започнете да се чувствате по-депресирани или имате мисли за нараняване на себе си или на други хора. Отчетете всички необичайни мисли или поведения, които ви притесняват, особено ако те са нови или се влошат бързо. Уверете се, че лекарят знае, ако имате проблеми със съня, се разстроите лесно, имате голямо увеличение на енергията или започнете да действате безразсъдно. Кажете също на лекаря, ако имате внезапни или силни чувства, като чувство за нервност, гняв, неспокойствие, насилие или страх. Нека лекарят да разбере дали вие или някой от семейството си имате биполярно разстройство (маниакално-депресивно разстройство) или сте се опитвали да извършите самоубийство.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате тревожност, безпокойство, бърз сърдечен ритъм, треска, потене, мускулни спазми, потрепвания, гадене, повръщане, диария или да видите или чувате неща, които не са там. Те могат да бъдат симптоми на сериозни състояния, наречени серотонинов синдром и невролептичен злокачествен синдром-подобни реакции. Рискът Ви може да е по-висок, ако приемате и някои други лекарства, които оказват влияние върху нивата на серотонина в организма Ви.

Предпазни мерки при използване на Desyrel

Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако имате някакви промени в сърдечния ритъм, като чувство на замаяност или загуба на тегло, бърза, ударителна или неравномерна сърдечна дейност. Това може да са симптоми на сърдечен проблем, наречен удължаване на QT интервала.

Може да се появи замаяност, замаяност или припадък, особено когато се изправите внезапно от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако този проблем продължи или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да помогне да се предотврати влошаване на Вашето състояние и да се намали вероятността от симптоми на отнемане, като тревожност, раздразнителност, безпокойство или проблеми със съня.

Това лекарство може да накара някои хора да станат сънливи или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, успокоителни или спонтанни лекарства, медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Преди да предприемете каквато и да е операция, зъболечение или спешно лечение, кажете на лекар или зъболекар, който отговаря, че използвате това лекарство. Приемането на тразодон заедно с анестезиращи лекарства (потискащи лекарства), които се използват по време на операция, стоматологично лечение или спешно лечение, може да доведе до повишаване на депресиращите ефекти върху ЦНС.

Тразодон може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте без захар дъвка или бонбони, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата Ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Desyrel странични ефекти

Дезирел (тразодон)

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Седация тразодон, прометазин, лоразепам, хидроксизин, Ativan, фентанил, Vistaril, Phenergan

Депресия Xanax, тразодон, циталопрам, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Голямо депресивно разстройство тразодон, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, флуоксетин