duexis

НСПВС могат да причинят повишен риск от сериозни сърдечно-съдови тромботични събития, миокарден инфаркт и инсулт, които могат да бъдат фатални. Този риск може да се увеличи с продължителност на употреба и при пациенти със сърдечно-съдово заболяване или рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване. Фамотидин / ибупрофен е противопоказан при периферна операция на CABG. НСПВС могат също да причинят повишен риск от сериозни нежелани събития в стомашно-чревния тракт, включително кървене, улцерация и перфорация на стомаха или червата, които могат да бъдат фатални и могат да се появят по всяко време и без предупреждение. Пациентите в старческа възраст са изложени на по-голям риск от сериозни гастроинтестинални събития.

Употреби за Duexis

Фармакологичен клас: НСПВС

Химически клас: пропионова киселина (клас)

Ибупрофенът е нестероидно противовъзпалително лекарство (НСПВС), което се използва за лечение на болка, възпаление, подуване, скованост и ставна болка. Фамотидин е хистамин H2-рецепторен антагонист или Н2-блокер. Тя действа чрез намаляване на количеството киселина, произвеждано от стомаха.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията ибупрофен и фамотидин при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате Duexis

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията ибупрофен и фамотидин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи това лекарство.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Използвайте това лекарство точно както е разпоредено от Вашия лекар. Не вземайте повече от него, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото е поръчано от Вашия лекар. Приемането на твърде много от това лекарство може да увеличи вероятността от нежелани реакции, особено при пациенти в старческа възраст.

Това лекарство се предлага с Ръководство за медикаменти. Много е важно да прочетете и разберете тази информация. Не забравяйте да попитате Вашия лекар за всичко, което не разбирате.

Поглъщайте таблетката цяла. Не разбивайте, раздробявайте, не го разделяйте или дъвчете.

Това лекарство съдържа ибупрофен. Не приемайте това лекарство с други продукти, съдържащи ибупрофен.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилното използване на Duexis

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Ибупрофен може да увеличи риска от сърдечен удар или инсулт. Това е по-вероятно при хора, които вече имат сърдечни заболявания. Хората, които употребяват това лекарство за дълго време, също могат да имат по-висок риск.

Ибупрофен може да причини кървене в стомаха или червата. Този проблем може да се случи без предупредителни знаци. Това е по-вероятно, ако сте имали стомашна язва в миналото, ако пушите или пиете алкохол редовно, ако сте над 60-годишна възраст, сте в лошо здраве или използвате определени други лекарства (като стероиди или кръв разредител).

Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате следните симптоми при употребата на лекарството: кръв в урината, промяна в честотата на уриниране или количество урина, затруднено дишане, сънливост, повишена жажда, загуба на апетит Гадене или повръщане или подуване на краката или долните крака.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, проблеми с гълтането или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате някое от следните симптоми при употребата на това лекарство: мехури, пилинг или разхлабване на кожата, втрисане, кашлица, диария, треска, сърбеж, болки в ставите или мускулите, червени кожни лезии, болки в гърлото Рани, язви или бели петна в устата или устните или необичайна умора или слабост.

Използването на това лекарство по време на късна бременност може да увреди вашето бебе. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Предпазни мерки при използване на Duexis

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някакви симптоми на чернодробни проблеми, включително тъмна урина или бледо изпражнения, гадене, повръщане, загуба на апетит, болка в горната част на стомаха или пожълтяване на кожата или очите.

Някои хора, които са използвали това лекарство, са имали симптоми на менингит. Ако имате треска, главоболие, гадене, повръщане и стегнато гърло или гръб, докато използвате това лекарство, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението Ви се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в цветното зрение. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Преди да предприемете някакви операции или медицински изследвания, уведомете Вашия лекар, че използвате това лекарство. Може да се наложи да спрете лекарството за известно време или да преминете към друго лекарство преди процедурата.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Duexis нежелани реакции

Duexis (фамотидин / ибупрофен)

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Остеоартрит преднизон, напроксен, Cymbalta, аспирин, ибупрофен, мелоксикам, диклофенак

Ревматоиден артрит Humira, Плакенил, хидроксихлорохин, сулфасалазин, Enbrel, Remicade, Rituxan, лефлуномид

Профилактика на язва, индуцирана от НСПВС, лансопразол, Преваксин, мизопростол, Cytotec, Vimovo, Prevacid SoluTab, езомепразол / напроксен, фамотидин / ибупрофен