duetact

Пиоглитазон хидрохлорид, компонент на глимепирид / пиоглитазон хидрохлорид, може да предизвика или да влоши конгестивната сърдечна недостатъчност, да наблюдава пациентите за признаци и симптоми на сърдечна недостатъчност след започване или повишаване на дозата. Ако сърдечната недостатъчност се развие, управлявайте съгласно настоящите стандарти за полагане на грижи. Обмислете преустановяване или намаляване на дозата. Глимепирид / пиоглитазон хидрохлорид не се препоръчва при пациенти със симптоматична сърдечна недостатъчност и е противопоказан при установена сърдечна недостатъчност от NYHA клас III или IV.

Използва за Duetact

Терапевтичен клас: антидиабетичен

Химически клас: 2-ро поколение сулфонилурея

Пиоглитазон помага на тялото Ви да използва по-добре инсулина. Глимепирид стимулира отделянето на инсулин от панкреаса, което ще помогне на тялото ви да превърне храната в енергия.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията пиоглитазон и глимепирид в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате Duetact

Съответните проучвания, проведени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията пиоглитазон и глимепирид при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат хипогликемия и бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи комбинация пиоглитазон и глимепирид.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Внимателно следвайте специалната диета, която ви е дал лекар. Това е най-важната част от контрола на вашия диабет и ще помогне на лекарството да работи правилно. Също така, упражнявайте редовно и тествайте захар в кръвта или урината, както е указано.

Това лекарство трябва да се приема с първото хранене на деня.

Ако приемате Colesevelam, вземете го поне 4 часа след приема на Duetact ™.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилното използване на Duetact

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Някои жени може да са с повишен риск от бременност, докато приемат това лекарство. Ако имате проблеми с овулацията и имате нередовни периоди в миналото, това лекарство може да предизвика овулация. Това може да увеличи шанса Ви да забременеете. Ако сте жена с детероден потенциал, трябва да обсъдите възможностите за контрол на раждаемостта с Вашия лекар.

Проверявайте веднага с лекаря си, ако започнете да страдате от болка в гърдите, недостиг на въздух, прекомерно подуване на ръцете, китката, глезените или краката, или ако бързо натрупвате тегло. Това може да са симптоми на сериозен сърдечен проблем.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията изисква незабавно медицинско обслужване. Най-сериозните признаци на тази реакция са много бързо или неравномерно дишане, гадаене за дишане, хрипове или припадък. Други признаци могат да включват промени в цвета на кожата на лицето, много бързо, но неравномерен сърдечен пулс или импулс, копринени отоци по кожата и подпухналост или подуване на клепачите или около очите. Ако се появят тези нежелани реакции, незабавно потърсете спешна помощ.

Ако имате коремна или стомашна болка, тъмна урина, загуба на апетит, гадене или повръщане, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа, незабавно се консултирайте с Вашия лекар. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако се появи замъглено зрение, намалено зрение или всяка друга промяна в зрението, докато приемате това лекарство. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Това лекарство може да увеличи риска от костни фрактури при жени. Посъветвайте се с Вашия лекар за начини да запазите костите си здрави, за да предотвратите фрактури.

Предпазни мерки при използване на Duetact

Това лекарство може да увеличи риска от рак на пикочния мехур, ако го приемате повече от 12 месеца. Кажете на лекаря си незабавно, ако имате кръв в урината, често, силно или засилено желание за уриниране, болезнено уриниране или болка в гърба, долната част на корема или стомаха.

Това лекарство може да направи кожата ви по-чувствителна към слънчевата светлина. Използвайте слънцезащитни продукти, когато сте на открито. Избягвайте слънчеви лампи и солариуми.

Много е важно внимателно да следвате инструкциите на Вашия лекар

Това лекарство може да причини хипогликемия (ниска кръвна захар). Ниско кръвно захар може да се появи и ако забавите или пропуснете хранене или лека закуска, упражнете повече от обичайното, пиете алкохол или не можете да ядете поради гадене или повръщане. Симптомите на ниска кръвна захар трябва да се лекуват, преди да доведат до загуба на съзнание (излизане). Различните хора изпитват различни симптоми на ниска кръвна захар. Важно е да научите кои симптоми на ниска кръвна захар обикновено имате, за да можете да се лекувате бързо.

Хипергликемия (висока кръвна захар) може да се появи, ако не вземате достатъчно или не пропуснете доза от Вашето лекарство, преяждате или не следвате плана си за хранене, страдате от треска или инфекция или не упражнявате толкова, колкото обикновено.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Duetact странични ефекти

Duetact (глимепирид / пиоглитазон)

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Диабет, метформин тип 2, инсулин аспарт, глипизид, Januvia, глимепирид, Victoza, Lantus, глибурид, пиоглитазон, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol. , Ситаглиптин, Bydureon

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Duetact, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.