Различни видове грип: грип a, b, c и др

Не всички грип е създаден равен: Някои видове могат да ви направят много зле, докато други видове грип причиняват по-леки симптоми. Прочетете нататък, за да научите за различните видове грип.

Грипът, или грип, е заразен респираторен фактор, причинен от различни грипни вируси. Симптомите на грипа включват мускулни болки и болки, главоболие и треска.

Грипните вируси навлизат в тялото през слузните мембрани на носа, очите или устата ви. Всеки път, когато докосвате ръката си в една от тези области, вероятно се заразите с вирус.

Това прави много важно ръцете ви да не се задържат с чести и цялостни измивания на ръцете. Насърчавайте членовете на семейството да направят същото, за да останат добре и да предотвратят грипа.

Има три вида грипни вируси: А, В и В. Типове A и B причиняват годишните грипни епидемии, които имат до 20% от населението подуването, болката, кашлицата и високите температури. Типът C също причинява и fl; Въпреки това, симптомите на грип тип С са много по-малко тежки.

Грипът е свързан с между 3000 и 49 000 смъртни случая и 200 000 хоспитализации всяка година в Съединените щати. Сезонната грипна ваксина е създадена, за да се опита да предотврати тези епидемии.

Вирус тип Г или грип А са способни да заразят животни, въпреки че е по-честа за хората да страдат от заболяванията, свързани с този вид грип. Дивите птици често действат като гостоприемници за този грипен вирус.

Вирусът тип Г вирус постоянно се променя и като цяло е отговорен за големите грипни епидемии. Вирусът на грип А2 (и други варианти на грип) се разпространява от хора, които вече са заразени. Най-често срещаните грипни точки са онези повърхности, до които заразен човек е докоснал, и помещения, където е бил наскоро, особено в области, където той киха.

За разлика от грипните вируси тип А, тип В грип се среща само при хора. Грипът тип Б може да причини по-малко тежка реакция от вируса на грип тип А, но понякога вирус тип В може все още да бъде изключително вредно. Грипните вируси тип В не са класифицирани по подтип и не причиняват пандемии.