Предписания за дутастерид (перорален път)

Много важно е Вашият лекар да Ви проверява редовно, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство.

Жените и децата не трябва да използват това лекарство. Бременните жени или жените, които могат да забременеят, не трябва да се грижат или да докосват капсулите. Дутастерид може да се абсорбира през кожата и може да причини вродени дефекти при мъжките фетуси. Ако бременната жена дойде в контакт с това лекарство, засегнатата област трябва да се измие веднага със сапун и вода, особено ако капсулата е счупена.

Мъжете, които са приемали това лекарство, не трябва да даряват кръв, докато не изминат 6 месеца от последната доза. Дутастерид може да остане в кръвта Ви от дълго време и да бъде предаван на бременна жена, която получава кръвопреливане.

Това лекарство може да увеличи риска от развитие на висококачествен рак на простатата. Уведомете Вашия лекар, ако имате притеснения относно този риск.

Това лекарство може да повлияе резултатите от теста за специфичен антиген на простатата (PSA), който може да се използва за откриване на рак на простатата. Уверете се, че кажете на всичките си лекари, че използвате това лекарство.

Това лекарство обикновено не засяга нормалните сексуални способности на повечето мъже. Възможно е да забележите, че по време на секс вие ejaculate по-малко течност.