Предпазни мерки при дифлунизал (перорален път)

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да повиши риска от сърдечен инфаркт или инсулт. Това е по-вероятно при хора, които вече имат сърдечни заболявания. Хората, които употребяват това лекарство за дълго време, също могат да имат по-висок риск.

Това лекарство може да причини кървене в стомаха или червата. Тези проблеми могат да се случат без предупредителни знаци. Това е по-вероятно, ако сте имали стомашна язва в миналото, ако пушите или пиете алкохол редовно, ако сте над 60-годишна, ако сте в лошо здраве или използвате някои други лекарства (стероид или Разредител на кръвта).

Това лекарство може да причини рядко, но сериозно заболяване, наречено синдром на Рейе. Той се среща най-вече при деца и юноши, но може да засегне някого на всяка възраст. Не давайте това лекарство на никого, който има варицела или симптоми на вирус или грип, освен ако Вашият лекар Ви е казал. Ако детето има промени в поведението, заедно с гадене и повръщане, докато приемате това лекарство, незабавно се обадете на лекар.

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми, докато приемате това лекарство: мехури, пилинг, разхлабване на кожата, втрисане, кашлица, диария, треска, сърбеж, болки в ставите или мускулите, червени кожни лезии, Язви, бели петна в устата или на устните, или необичайна умора или слабост.

Възможни предупредителни признаци за някои сериозни нежелани реакции, които могат да възникнат по време на лечението с това лекарство, могат да включват подуване на лицето, пръстите, краката и / или долните крака, тежка болка в стомаха, чернодробни изпражнения и / или повръщане на кръв или материал Които приличат на кафе, необичайно увеличаване на теглото, жълта кожа или очи, намалено уриниране, кървене или натъртвания и / или кожен обрив. Също така могат да се появят признаци на сериозни сърдечни проблеми, като болка в гърдите, стягане в гръдния кош, бързо или неравномерно сърцебиене, необичайно зачервяване или топлина на кожата, слабост или прекъсване на говора. Спрете да приемате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите някой от тези предупредителни признаци.

Това лекарство може да предизвика сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Въпреки че това е рядко, то може да се появи по-често при пациенти, които са алергични към аспирин или към някое от нестероидните противовъзпалителни средства. Анафилаксията изисква незабавно медицинско обслужване. Най-сериозните признаци на тази реакция са много бързо или неравномерно дишане, гадаене за дишане, хрипове или припадък. Други признаци могат да включват промени в цвета на кожата на лицето, много бързо, но неравномерно сърцебиене или импулс, копринени отоци по кожата и подпухване или подуване на клепачите или около очите. Ако се появят тези ефекти, незабавно потърсете спешна помощ.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението Ви се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Преди да предприемете някакви операции или медицински изследвания, уведомете Вашия лекар, че приемате това лекарство. Може да се наложи да спрете лечението за известно време или да преминете към друго нестероидно противовъзпалително лекарство преди процедурата.