Преглед на лечението на депресията

Депресивни тенденции

Лечението за депресия включва консултиране, лекарства и промени в начина на живот. Вашето лечение ще зависи от Вас и Вашите симптоми. Вие и Вашият здравен екип ще работите заедно, за да намерите най-доброто лечение за вас.

Ако имате нужда от помощ да решите дали да говорите с лекаря си за депресията, вижте някои често срещани причини, поради които хората не получават помощ и как да ги преодолеят.

Можете да помогнете на себе си, като получите подкрепа от семейството и приятелите си, останете активни, ядете балансирана диета, избягвате алкохола и получавате достатъчно сън. Вижте Живот с депресия.

Други лечения за депресия включват

Историята на един човек

“… За първи път бях готов да направя всичко, за да се възстанови. Промених целия си живот.” -Stan

Прочетете повече за борбата на Стан с депресията.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане

Ако използвате лекарства, Вашият лекар може да ви е наложил да опитате различни лекарства или комбинация от лекарства; Може да се наложи да отидете в болницата, ако показвате предупредителни признаци за самоубийство, например да имате мисли за себе си или друг човек, да не можете да разберете разликата между това, което е реално и какво не е (психоза), или да използвате много Алкохол или наркотици.

Електроконвулсивна терапия (ЕКТ); Допълнителни терапии понякога се използват за депресия. Винаги информирайте Вашия лекар, ако използвате някоя от тях.