Не правете нищо диета

Девет изненадващи тънки трикове

Търсите ли слаби, но не сте готови за интензивна тренировка? Опитайте тези девет малки промени в ежедневното поведение, които всъщност могат да ви помогнат да отслабнете.

1. Останете в лека нощ

Според проучване от Медицински институт Хауърд Хюз в Станфордския университет, колкото по-малко отлагате, толкова по-малко лептин (мощен хормон), което тялото ви е вероятно да произведе. Какво общо има това с изливането на паунда? Лептин помага за насърчаване на загуба на тегло по два начина: Той ви обезсърчава от хранене (чрез изпращане на съобщението, Хей, спрете да мърдате – сте пълни до стомаха си) и това ви кара да изразходвате енергия. Повече доказателства, че лишаването от сън пречи на падането на паунда: Хормонът на грелин, който стимулира апетита, е по-висок при хора, които не получават достатъчно количество zzz. (Ако не спиш здраво една нощ, опитайте се да изцедите в гърба на следващия ден – хормоните са засегнати от това колко затваряте очите в рамките на 24 часа).

2. Изключете радиото

Когато един ресторант иска клиентите си да завършат храната си и да отидат, той изпълнява бърза музика – толкова бързо, колкото 120 до 130 удара в минута (което е темпото, използвано в повечето стъпаловидни класове). И за добра причина: колкото по-бързо е мелодията, толкова по-бързо (и колкото повече) ще имате склонност да ядете. Така че, преди всяко хранене, изключете стереото си или поставете бавен, успокояващ албум.

3. Никога не пропускайте храна

Някога. Пренебрегването на закуска, да речем, няма да спести големи калории. Вярвай ми. Вие ще станете толкова глупави, че най-вероятно ще потънете в нещо, което можете да получите при следващото хранене. Причините: Физически, кръвната Ви захар намалява, което ви кара да се чувствате famishe; Емоционално може да се почувствате право да консумирате повече. Освен това, когато се лишавате от храна, тялото ви мисли, че няма лесно достъпен източник на храна. В резултат на това метаболизмът ви се движи с темпото на охлюва. И ние всички знаем – колкото по-бавен е метаболизма ви, толкова по-трудно ще бъде да отслабнете.

4. Оставете колата зад

Цифрите казват всичко: рискът от затлъстяване се увеличава с 6% за всеки час, който прекарвате в автомобила си всеки ден. По същия начин, всяка миля, която ходите на дневна база, означава 8% намаляване на риска от затлъстяване. Как да направите това упражнение? Когато се обаждате по телефона (особено с разговорната си тъща), вървете напред-назад. За да изчистите някои калории, хвърлете няколко кълба или клякайте. И когато гледате телевизия, не забравяйте да се изправите и да се движите по време на рекламните почивки. Изкачете се нагоре и надолу по стълбите или по разходка от единия край на къщата до другия. Отивате в търговския център? Следвайте правилата ми за пазаруване: няма ескалатори, няма асансьори. Период.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …