Копнежите за храна отразяват вашите чувства?

Шефът ви плясва и ти се чувстваш като да си ухапеш главата. Вместо това, вземете някои чипове от автомата и CA-RUNCH! Или вашите деца са в една нощ, нямате кой да говорите, и вие се чувствате някаква кухина вътре – няма ли чаша за сладолед или купа сладолед?

Това е емоционално хранене, казва Линда Спангъл, RN, MA, специалист по теглото на Денвър и автор на “Животът е труден”. Храната е лесна: Планът от 5 стъпки за преодоляване на емоционалното хранене и отслабване на всяка диета.

Това е вчерашната новина, че хората не ядат само когато са физически гладни. Всъщност, ние сме толкова добре подхранвана нация, че Джейн Якубчак, RD, LD, диетолог на студентския здравен център в Университета в Мериленд в Колидж Парк, изчислява, че емоционалното хранене е 75% от цялото богатство. Хората ядат за всякакви причини, освен физически. Стрес, скука и депресия са само няколко.

“Ние сме обучени от най-ранна възраст, за да използваме храната за удобство и награда”, казва Якубчак.

Новото е теорията на Spangle – наблюдавана в продължение на 16 години като треньор по загуба на тегло – че изборът на хората е по-скоро свързан с вида емоции, които изпитват. Ако погледнете храната, която пожелаете, спомняте си, можете да разберете какво чувствате.

Една форма на емоционално хранене произтича от това, което Spangle нарича Гладния глад: стремеж към ядене, произтичащ от интелектуални източници като стрес, гняв, чувство на неудовлетвореност, предстоящ краен срок или погрешно разбиране. Ако храната, която пожелаете, е дъгообразна или хрупкава, “нещо, с което разбивате зъбите си”, казва Спрагъл, изпитвате глад.

Научих хората с гладна глад да гледат какво искат да се женят в живота “, казва Спрагъл. След като са установили какво биха искали да смажат между зъбите си, Спъгъл ги пита:” Дали този чип наистина ще промени ситуацията – ще го направи ли?

Ето някои силно текстурирани храни, които сигнализират глад глад, според Spangle: Chewy бисквити или барове, M & Ms, пържоли или chewy месо, гранула, пътека микс, пържени храни, чипс, ядки, пуканки, бисквити, пържени картофи, , И шоколад.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …