Домашното насилие – как се отразява на децата

Когато има домашно насилие, децата винаги са засегнати, дори ако са заспали или не в стаята, когато се случи злоупотребата. Колкото по-дълго живеете в ситуация на насилие, толкова по-трудно ще бъде за вашите деца.

Злоупотребата също се отразява

Искането за помощ е трудно. Но за вас и вашите деца е важно да получите подкрепата, от която се нуждаете. Вие и вашите деца заслужавате да сте в безопасност. Когато оставяте злоумишлени взаимоотношения, показвате като пример, че насилието е погрешно и че е възможно да направите здравословен избор.

Здравето на вашите деца. Децата, които живеят в домове, където се появява домашно насилие, имат по-голяма вероятност да имат депресия, безпокойство, лошо училищно представяне, проблеми с поведението, проблеми със съня или хронични здравни проблеми; Безопасността на децата ви. Мъжете, които злоупотребяват със съпругите си, също често ударят децата си. Насилието или заплахата от насилие срещу децата на жертвата често се използват за контролиране на злоупотребената жена. В 30% до 60% от тези домове за насилие децата също са злоупотребявани. ; Използване на наркотици и употреба на алкохол. Както юношите, така и момичетата, които са свидетели на злоупотреба, са изложени на по-голям риск от депресия, употреба на наркотици и алкохол и проблеми с поведението; Самоубийство. Младите момичета, които са свидетели на злоупотреба в дома, опитват по-често на самоубийство ; Бъдеще злоупотреба. Децата, които виждат един партньор, болящ или заплашващ другия, са по-склонни да са в самите злоумишлени взаимоотношения, когато пораснат, като жертви или злоупотреби. 7