Дипиридамол (орален път, интравенозно приложение)

Дозирането

Пропусната доза

Това лекарство действа най-добре, когато има постоянно количество в кръвта. За да се поддържа постоянно количество, dipyridamole трябва да се приема в редовно разпределени дози, съгласно Вашия лекар.

Това лекарство работи най-добре, когато се приема с пълно стъкло (8 унции) вода най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене. Въпреки това, за да се намали разстройството на стомаха, Вашият лекар може да пожелае да приемате лекарството с храна или мляко.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

съхранение

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.