Диагностициране на болестта на Паркинсон: изпити и тестове

Диагнозата на болестта на Паркинсон се основава на вашата медицинска история и задълбочен неврологичен преглед.

Посетете Паркинсонова болест на здравето на Сенте; Ново диагностицирани с болестта на Паркинсон? Намерете й помощ; Направете диагностиката: Получете информация от Cleveland Clini; Вашите възможности за лечение: Получете информация от Cleveland Clini; Търсите клинични проучвания? Проверете този паж; Съобщение Съвет: Неврологични заболявания Подкрепа Grou; Suppo …

В някои случаи вашият лекар ще ви накара да опитате лекарство за болестта на Паркинсон. Ако това лекарство помага за симптомите Ви, това може да помогне на лекаря да разберете дали имате заболяването.

Няма лабораторни тестове, които да диагностицират болестта на Паркинсон.

Но ако Вашият лекар не е сигурен, че имате Parkinson’s, той или тя може да направи някои тестове, за да види дали имате друго състояние с подобни симптоми.

Например, кръвни изследвания могат да се направят, за да се провери за необичайни нива на хормона на щитовидната жлеза или увреждане на черния дроб. Може да се използва тест за изображения (като компютърно сканиране или магнитно резонансно изображение) за проверка на признаци на удар или мозъчен тумор.

Друг вид тест за изображения, наречен РЕТ, понякога може да открие ниски нива на допамин в мозъка, ключов признак на болестта на Паркинсон. Но PET сканирането не се използва често за оценка на болестта на Паркинсон, защото е много скъпо, не е достъпно в много болници и се използва само експериментално.