Диабет и преддиабет

Диабетни тенденции

Това подъл здравословно състояние няма никакви симптоми. Но това е почти винаги, преди да получите диабет тип 2. Това означава, че нивото на кръвната Ви захар е по-високо от нормалното, но все още не е достатъчно високо, за да бъдете диагностицирани с болестта.

Докато сте диагностицирани с диабет, много от тези проблеми вече са задържани.

Научете за предупредителните признаци на диабет тип 2

Вие най-вероятно ще получите тази болест, ако вие

Трябва да се тествате за преддиабет, ако отговаряте на критериите по-горе и на вас

Въпреки че повечето хора с преддиабет нямат никакви симптоми, може да забележите, че сте много жадни, пиете много повече или имате замъглено виждане или крайна умора.

Вашият лекар може да извърши един от трите различни кръвни теста – плазмения глюкозен тест на гладно, теста за устно глюкозно поносимост или теста за хемоглобин A1c.

Тестът за плазмен глюкоза на гладно измерва кръвната ви захар след 8 часа пост. Ако нивото на кръвната Ви захар е по-високо от нормалното след теста, може да имате преддиабет.

Тестът за орален глюкозен толеранс регистрира кръвната Ви захар след бърза процедура и след това отново 2 часа, след като имате много сладка напитка. Ако кръвната Ви захар е по-висока от нормалното 2 часа след теста, може да имате преддиабет.

Тестът за хемоглобин A1c разглежда средната ви кръвна захар през последните 2 до 3 месеца. Той може да се използва, за да видите дали диабетът ви е под контрол или да диагностицирате болестта.