Dentall 1100 плюс

Използва се за Dentall 1100 Plus

Терапевтичен клас: Кариостатичен

Установено е, че флуоридът е полезен при намаляване на броя на кухините в зъбите. Обикновено се среща естествено в питейната вода. Въпреки това, някои райони на страната нямат достатъчно високо ниво във водата, за да се предотврати образуването на кухини. За да компенсирате това, може да се добави допълнителен флуорид към диетата. Някои деца могат да изискват лечение от дистрибутора на флуорид и локално флуорид. Използването на флуоридна паста за зъби или изплакване също може да бъде полезно.

Приемането на допълнителен орален флуорид не замества добрите зъбни навици. Те включват хранене на добра диета, четкане и зъби на зъбите често и редовни стоматологични прегледи.

Флуоридът може да се използва и при други състояния, определени от Вашия лекар.

Това лекарство се предлага само с рецепта.

За добро здраве е важно да ядете балансирана и разнообразна диета. Следвайте внимателно всички диетични програми, които вашият медицински специалист може да препоръча. За вашите специфични хранителни нужди от витамини и / или минерали, попитайте Вашия медицински специалист за списък с подходящи храни. Ако мислите, че не приемате достатъчно витамини и / или минерали в диетата си, можете да изберете да вземете хранителна добавка.

Хората се нуждаят от флуорид от риба, включително костите, чая и питейната вода, към които е добавен флуорид. Храната, която се приготвя във вода, съдържаща флуорид или в тефлонови покрития, също осигурява флуорид. Въпреки това, храни, приготвени в алуминиеви тигани, осигуряват по-малко флуорид.

Значението на диетата

Ежедневното количество флуорид, което се изисква, се определя по няколко различни начина.

Няма RDA или RNI за флуорид. Ежедневните препоръчителни приема на флуорид обикновено се определят, както следва

Помня

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проблеми при деца не са съобщавани при прием на нормални дневни препоръчвани количества. Дозите на натриев флуорид, които са прекалено големи или са взети за дълго време, могат да причинят проблеми с костите и зъбите да се обезцветят при деца.

Проблеми при по-възрастни хора не са съобщавани при прием на нормални препоръчвани дневни количества. Възрастните хора са по-склонни да имат болки в ставите, бъбречни проблеми или стомашни язви, които могат да се влошат, като се приемат големи дози натриев флуорид. Трябва да се консултирате с вашия лекар.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат натриев флуорид. Може да не е специфично за Dentall 1100 Plus. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го вземайте повече и не го приемайте по-често, отколкото е поръчано. Приемането на твърде много флуорид за определен период от време може да причини нежелани ефекти.

За лицата, приемащи формата на таблетките за дъвчене на това лекарство

За хора, приемащи оралната течна форма на това лекарство

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Преди да използвате Dentall 1100 Plus

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Нивото на наличния във водата флуорид е различно в различните части на САЩ. Ако се преместите в друга област, проверете възможно най-скоро с медицинския специалист в новата област, за да видите дали това лекарство все още се нуждае или ако има нужда от дозата Да се ​​промени. Също така проверете при вашия медицински специалист, ако промените навиците за хранене на бебета (напр. Кърмене на бебешка формула), питейна вода (напр. Градска вода до нефлуорирана бутилирана вода) или филтриране (напр. Чешмяна вода до филтрирана чешмяна вода) ,

Не приемайте едновременно калциеви добавки или съдържащи алуминиев хидроксид продукти и натриев флуорид. Най-добре е дозите на тези два продукта да бъдат разпределени на 2 часа, за да се възползват максимално от всяко лекарство.

Информирайте Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро, ако забележите зъби бели, кафяви или черни петна. Това са признаци на прекалено флуорид при деца, когато се дава в периоди на развитие на зъбите.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Правилно използване на натриев флуорид

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Натриевият флуорид в питейната вода или приеман като добавка обикновено не предизвиква странични ефекти. Все пак, приемането на флуорид може да доведе до сериозни проблеми.

Спрете да приемате това лекарство и незабавно да получите спешна помощ, ако възникне някой от следните ефекти

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Dentall 1100 Plus

Dentall 1100 Plus странични ефекти