Не се връщайте в лоши навици

Работихте усилено, за да направите по-добър избор на хранене и упражняване. И за няколко седмици или може би няколко месеца, си се справил добре. Отслабнахте, почувствахте се по-добре и сте сигурни, че този път вашите нови и подобрени здравословни навици са тук, за да останете.

Но тогава имаше голям проект на работа, който поръчахте в пица на бюрото си, вместо да излизате на обяд с нискокалорична храна. Вашите деца се нуждаеха от допълнителна помощ с домашното, така че вечерните ви разходки бяха поставени на гърба. И преди да го разберете, тези трудно спечелени здравословни промени преминаха край пътя.

Какво стана? Докато не гледахте, вие се плъзгахте отново в старите си навици.

Навиците, независимо дали са добри или лоши, са повтарящи се модели на поведение, които вършим без съзнателна мисъл, казва д-р Джо Ан Белия, треньор по живота и професор в Temple University във Филаделфия.

Те са ключ към променящите се навици и запазването им се променя, е да се вземе съзнателен контрол, казва Уайт. За начало вземете решение да промените навика и да зададете конкретна дата за това, кога ще започнете. След това запишете и помислете защо искате да направите промяната.

След като веднъж физически сте направили нещо – в този случай, напишете го – вашето действие дава власт на вашето умствено ангажиране “, казва Уайт.” Това ви казва: Сега сте сериозни.

За много хора, поддържането на загуба на тегло и фитнес печалби са по-трудни от постигането им на първо място.

Една от най-честите причини за рецидивиране е стрес, казва Малена Перодо, РД, говорител на Асоциацията по диетата. Семейните и трудовите проблеми, или някаква голяма промяна в живота, могат да задействат слайд, казва Педрома. Така че може да се чувствате отегчен, тъжен или виновен.

Запознайте се с времето, когато се изплъзнеш “, съветва Ребека” Кики “Weingarten, MSEd, MFA, треньор и съосновател на Daily Life Consulting в Ню Йорк.

Запитайте се дали наистина сте гладни или се нуждаете от някаква комфортна храна, казва Weingarten. Ако наистина се нуждаете от “емоционална” закуска, не трябва да се отричате от себе си – просто направете по-добър избор. Смученето на парче твърд бонбон, вместо да се спусне цяла бонбоничка, например, може да направи трик. Така че може да пие диета сода, вместо захар.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …