Диазепам (ректален път) описание и търговски марки

Диазепам ректален гел се използва за контролиране на някои гърчове като епилепсия.

Диазепам е бензодиазепин. Бензодиазепините принадлежат към групата лекарства, наречени депресанти на централната нервна система (ЦНС), които са лекарства, които забавят нервната система.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Гел / желе; Kit

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

алергии

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от диазепам ректалния гел при деца под 2-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Педиатрична

Употребата не се препоръчва при кърмачета на възраст под 6 месеца.

Гериатрична

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на диазепам ректалния гел при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, при пациенти в старческа възраст е по-вероятно да се появят тежки сънливост, тромавост или нестабилност, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, получаващи диазепам ректален гел.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Проучвания при кърмещи жени показват вредни ефекти при новороденото. Трябва да се предпише алтернатива на това лекарство или трябва да спрете кърменето, докато използвате това лекарство.

Други взаимодействия

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Други медицински проблеми

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Дозирането

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Прилагайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не прилагайте повече, не го прилагайте по-често и не го прилагайте по-дълго, отколкото Ви е поръчал лекар. Никога не приемайте ректално лекарство през устата.

Това лекарство не е предназначено за ежедневна употреба. След като използвате лекарството, най-добре е да изчакате поне 5 дни, преди да го използвате отново. Не използвайте това лекарство повече от 5 пъти месечно, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Това лекарство трябва да Ви бъде дадено, докато имате конфискация. Член на семейството или друг попечител ще ви даде лекарството, тъй като най-вероятно няма да можете да го дадете на себе си.

За лицата, които се грижат за това лекарство

Това лекарство се предлага в предварително напълнен пластмасов апликатор. Свалете капачката от предварително напълненото апликатор, преди да я поставите. За да направите апликатора по-лесен за поставяне, използвайте смазочния гел, който се доставя с лекарството.

съхранение

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Унищожете всички лекарства, които не ви трябват, като ги промивате в тоалетната.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, успокоителни, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати (използвани за гърчове), мускулни релаксанти или анестетици. Включително някои зъбни анестетици. Този ефект може да продължи няколко дни след като престанете да приемате това лекарство. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да накара някои хора, особено възрастните хора, да станат сънливи, замаяни, замаяни, тромави, нестабилни или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на диазепам, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни или не можете да мислите и да виждате добре.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.