Дезирудин (подкожен път) описание и търговски марки

Дезирудин се използва за предотвратяване на дълбока венозна тромбоза, състояние, при което в кръвоносните съдове на краката се образуват вредни кръвни съсиреци. Тези кръвни съсиреци могат да пътуват до белите дробове и могат да се вложат в кръвоносните съдове на белите дробове, причинявайки състояние, наречено белодробна емболия. Това лекарство се използва няколко дни след операцията за замяна на тазобедрената става, докато не можете да ходите. През това време най-вероятно се образуват кръвни съсиреци.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на дезирудин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Прах за разтвор

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на дезирудин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи дезирудин.

алергии

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Гериатрична

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозирането

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде това лекарство. Това лекарство се дава като изстрел под кожата, обикновено в корема или бедрата.

Ако използвате дезирудин у дома, Вашият лекар ще ви научи как да инжектирате себе си с лекарството. Не забравяйте да следвате указанията внимателно. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате някакви проблеми с употребата на лекарството.

Ще ви бъдат показани зоните на тялото, където може да се даде този изстрел. Използвайте различна област на тялото всеки път, когато си направите изстрел. Проследявайте къде давате всеки изстрел, за да сте сигурни, че сте завързали зоните на тялото. Това ще помогне за предотвратяване на кожни проблеми от инжекциите.

Използвайте само марката на това лекарство, предписана от Вашия лекар. Различните марки може да не работят по същия начин.

Ако лекарството във флакона (стъклен съд) или предварително напълнената спринцовка е променило цвета или ако виждате частици в него, не го използвайте.

Поставете използваните спринцовки в устойчив на проби, контейнер за еднократна употреба или ги изхвърлете по указания от Вашия лекар.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Пропусната доза

Да се ​​пази далеч от деца.

съхранение

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте неотворените флакони или предварително напълнените спринцовки при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Смесеният разтвор може да се съхранява и при стайна температура и може да се използва до 24 часа. Изхвърлете всяко неизползвано лекарство след 24 часа.

Изхвърлете използваните игли в твърд, затворен контейнер, който иглите не могат да пробият. Съхранявайте този контейнер далеч от деца и домашни любимци.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Необходими са кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти. Уверете се, че сте запазили всички срещи.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Кажете на лекаря си незабавно, ако имате обрив, сърбеж, подуване на лицето, езика и гърлото, затруднено дишане или болка в гърдите, след като получите това лекарство.

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте имали алергична реакция към подобни лекарства като бивалирудин, лепирудин, Angiomax®, Angiox® или Refludan®.

Дезирудин може да увеличи шанса Ви за кървене или синини. Този риск е по-висок, ако имате катетър в гърба си за лекарства за болка или анестезия (понякога се нарича “епидурална”), или ако имате проблеми с бъбреците. Рискът от кървене се увеличава, тъй като тежестта на бъбречните Ви проблеми се увеличава. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако забележите необичайно кървене или синини, черни изпражнения, кървене на венците, кръв в урината или изпражненията или усещане за червени петна по кожата.

Може да кървите и да нахлуете по-лесно, докато използвате това лекарство. Стойте далеч от груби спортове или други ситуации, в които може да бъдете наранени, нарязани или ранени. Бъдете внимателни, когато използвате остри предмети, включително бръсначи и ножици за нокти. Избягвайте бране на носа и надуйте силно носа.

Бъдете внимателни, когато използвате обикновена четка за зъби, зъбен конец или клечка за зъби. Вашият лекар, зъболекар или медицинска сестра може да препоръча други начини за почистване на зъбите и венците. Консултирайте се с Вашия лекар преди да извършите някаква стоматологична работа.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на дезирудин няколко дни преди операция или медицински изследвания.

Не приемайте или преустановете приема на други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (извънборсови лекарства) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.