диагноза

Какви тестове за изображения се подлагат зависи от вашата ситуация. Вашият лекар може да препоръча един или повече теста за изображения, за да оцени проблема, включително

Вашият лекар може да препоръча процедура за отстраняване на проба от тъкан (биопсия) от тумора за лабораторни изследвания. Тестването може да укаже на Вашия лекар дали тъканта е ракова и, ако е така, какъв вид рак имате. Тестването ще разкрие и степента на рак, която помага на лекарите да разберат колко агресивен е ракът.

Отстраняване на проба от тъкан за лабораторно изследване

Видовете биопсични процедури, използвани за диагностициране на рака на костите, включват

Тестове за определяне на степента (стадия) на рака на костите

Определянето на типа биопсия, от която се нуждаете, и подробностите за това как трябва да се извърши, изисква внимателно планиране от Вашия медицински екип. Лекарите трябва да извършат биопсията по начин, който да не пречи на бъдещата операция за премахване на рака на костите. Поради тази причина попитайте Вашия лекар за препратка към екип от лекари с богат опит в лечението на костни тумори преди биопсията.

След като Вашият лекар диагностицира рака на костта, той или тя работи, за да определи степента (етапа) на вашия рак. Сцената на рака ръководи вашите възможности за лечение.

Етапи на рак на костите включват

Посетете Вашия лекар