деслоратадин

Терапевтичен клас: дихателен агент

Употреби за деслоратадин

Фармакологичен клас: Антихистамин, по-малко седивен

Химически клас: Пиперидин

Антихистамините действат като предотвратяват ефектите на вещество, наречено хистамин, което се произвежда от организма. Хистаминът може да причини сърбеж, кихане, течащ нос и воднисти очи. Също така при някои хора хистаминът може да затвори бронхиалните тръби (въздушни канали на белите дробове) и да затрудни дишането. Хистаминът може също така да причини някои хора да имат копривна треска, с тежко сърбеж на кожата.

Деслоратадин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За деслоратадин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към деслоратадин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате деслоратадин

Деслоратадин е тестван при деца на 6 месечна възраст и по-големи. В ефективни дози, лекарството не е показало, че причинява различни странични ефекти или проблеми, отколкото при възрастни.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

Деслоратадин е бил тестван при пациенти на 65 и повече години и не е показал, че причинява различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни. По-възрастните пациенти обаче имат по-голяма вероятност да имат бъбречни или чернодробни проблеми, които могат да ги направят по-чувствителни към ефектите на деслоратадин. Вашият лекар може да Ви даде различна доза деслоратадин, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на деслоратадин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозата на деслоратадин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози деслоратадин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

При пациенти, приемащи перорално дезинтегрираща се таблетна форма на деслоратадин

За пациенти, които използват сиропна форма на деслоратадин: Използвайте калибриран измервателен капкомер или спринцовка за измерване на директната доза за Вашето дете въз основа на инструкциите на Вашия лекар. Не използвайте обикновена чаена лъжичка. Ако не сте сигурни колко от сиропа да дадете на детето си, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако пропуснете доза деслоратадин, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Деслоратадин може да накара някои хора да станат сънливи, замаяни или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на деслоратадин, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Правилно използване на деслоратадин

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Предпазни мерки при използване на деслоратадин

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Алергичен ринит преднизон, прометазин, Zyrtec, флутиказон нос, лоратадин, флоназа, бендадрил, монтелукаст, цетиризин, Singulair, триамцинолон назален

Уртикария прометазин, Zyrtec, лоратадин, Бенадрил, цетиризин, Кларитин, дифенидрамин, Phenergan, doxepin, fexofenadine, Allegra, chlorpheniramine

Деслоратадин нежелани реакции

деслоратадин