Предписания на дронедарон (перорален път)

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Не използвайте това лекарство, ако използвате циклоспорин (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), ритонавир (Norvir®), лекарство за депресия (като амитриптилин, нефазодон, нортриптилин, Elavil®, Serzone®) (Като амиодарон, дизопирамид, дофетилид, флекаинид, пропафенон, хинидин, соталол, Cardioquin®, Cordarone®, Norpace®, Tikosyn®), лекарства за инфекции (като кларитромицин, еритромицин, итраконазол, кетоконазол, телитромицин, вориконазол, Ery-tab®, Nizoral®, Vfend®) или фенотиазиново лекарство (като хлорпромазин, прохлорперазин, прометазин, тиоридазин, Compazine®, Mellaril®, Phenergan®, Thorazine®, Trilafon®). Използването на тези лекарства заедно може да причини сериозни нежелани реакции.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако развиете някое от следните: болка в гръдния кош, задух, подуване на ръцете, глезени или стъпала или повишаване на теглото. Това може да са симптоми на сърдечна недостатъчност.

Това лекарство може да предизвика промени в сърдечния ритъм, като състояние, наречено удължаване на QT интервала. Това може да доведе до припадък или сериозни нежелани реакции при някои пациенти. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате някакви симптоми на проблеми със сърдечния ритъм, като бързи, ударни или неравномерен сърдечен ритъм.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате горна болка в стомаха, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Кажете на лекаря си незабавно, ако имате задух, стягане в гърдите или някакъв вид проблеми с дишането, докато сте лекувани с това лекарство.

Това лекарство може да увеличи риска от сърдечен инфаркт, инсулт или други сериозни нежелани реакции. Говорете с Вашия лекар за това дали трябва да продължите да приемате това лекарство за пароксизмално или персистиращо предсърдно мъждене.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар.

Грейпфрутите и сокът от грейпфрут може да увеличат страничните ефекти от дронедарон, като увеличат количеството на това лекарство в тялото ви. Не трябва да ядете грейпфрут или да пиете сок от грейпфрут, докато използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (извънборсови лекарства) и билкови продукти (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.