Направете о

Тенденции в борбата с болката

В професионалната терапия (адаптиране) вие адаптирате работата, домашните задължения и хобита, така че да можете да ги направите въпреки болката или мобилността и да запазите независимостта си. Отделете известно време, за да научите за СТ, как да го получите и какво може да направи за вас.

Професионалната терапия може да бъде ключов начин за справяне с хроничната болка и стрес. OT може

* Помогнете да идентифицирате физически и емоционални проблеми, които правят болката по-лоша у дома, в работата или в училище

* Дайте ви заобиколни решения, за да направите задачите по-лесни за изпълнение – от лична грижа до домашна работа до хобита

* Намалете интензивността на болката – и може би ще намалите количеството болка, от която имате нужда

* Научете семейството и приятелите си как могат да помогнат

Хроничната болка може да доведе до много пречки. OT може да ви помогне да ги заобиколите. Един професионален терапевт може да посети дома ви, за да идентифицира практически промени като тези, които могат да ви помогнат

* Сменете дръжките с дръжки, които са по-лесни за отваряне

* Повдигнете тоалетните седалки, ако огънете боли

* Използвайте джаджи, които да ви помогнат да се обличате, като дълга дръжка за обувки, копчета и чорапогащи

* Добавете барове или релси в банята, за да ги държите за по-голяма стабилност

Професионалните терапевти (ОТ) не само се съсредоточават върху болката ви, но и те гледат като цяло лице. Те помагат с ума ви, както и с тялото ви.

ОП често включва техники за релаксация, за да помогне за намаляване на стреса и болката. Тези инструменти могат да ви помогнат да съсредоточите вниманието си върху нещо освен болката си и това може да направи голяма разлика в начина, по който се чувствате.

Хроничната болка може да ви накара да се почувствате претоварени и безсилни. ДТ ви помага да научите начини за управление на живота въпреки болката си. И това може да ви помогне да възвърнете доверието и независимостта си.

Един професионален терапевт може да ви помогне да разрушите привидно невъзможните задачи в прости, изпълними стъпки. Да се ​​научите как по-добре да управлявате деня си може действително да намали болката.

Нещо повече, да вземете активна роля във Вашето лечение може – само по себе си – да ви помогне да се почувствате по-добре и по-оптимистично.

Объркан ли е за разликата между професионалната терапия и физиотерапията?

Физическата терапия (PT) ви помага да възвърнете мобилността си и да се движите с помощта на целенасочени упражнения. Работната терапия (OT) ви помага да поддържате функционалност, да запазвате работата си или да се грижите за децата си за отваряне на кутии или ципове с цип. Тя ви помага да работите около болката си и да запазите независимостта си.

OT и PT не са изключителни. Получаването и на двете може да ви помогне най-много.

Ако болката пречи на вашите дни, погледнете в Стария Завет.

* За да намерите професионален терапевт: Посъветвайте се с Вашия лекар, обадете се в местна болница или медицински център или се свържете с Асоциацията по трудова терапия.

* Уверете се, че вашата застраховка ще покрива OT. Повечето. Също така попитайте колко сесии ще бъдат обхванати.

* Колко често се нуждаете от ДТ зависи от вашите нужди. Много хора получават ДТ веднъж седмично. Някои се нуждаят само от няколко сесии; Други се възползват от дългосрочното СЗ.