Кожата на бебето изглежда синя? Причини и лечение

Родителите трябва да разследват синкав цвят, който нанасят върху кожата на бебето си. Синята кожа означава, че подлежащата кръв има синя отливка, вместо хубавия розов цвят на кръвта с много кислород в нея. За щастие, в повечето случаи това е съвсем нормално и безвредно, стига да е временно.

Има две причини, поради които кръвта под кожата на бебето може да изглежда синьо

Можете да разберете дали има недостиг на кислород в кръвта, като проверите цвета на кожата по тялото на бебето. Ако навсякъде има синкав глас (особено в области с много кръвен поток, като устните, езика и вагината или скротума), това може да означава, че цялата кръв е синя и може да има проблем със сърцето или белите дробове ,

По-често, само определени области – като ръцете или краката – имат синьо оттенък. Това обикновено е съвсем нормално и просто отразява малкото незряло кръвообращение на бебето.

Защита на бебето от инфекция; Видението на бебето: какво вижда вашето бебе; Помощ за екземата на бебето ви

Ако сте загрижени за силен оттенък на кожата на вашето бебе, проверете цялото му тяло. Едно синьо отлагане върху ръцете и краката, с розова кожа на друго място, не е признак на проблем.

Ако има синкав отлив върху цялото тяло, в кръвта може да липсва достатъчно кислород. Това е много тревожно и веднага трябва да потърсите медицинска помощ. Също така се отнася до това, ако забележите някаква блуза изобщо, когато изглежда, че бебето ви може да има проблеми с дишането.

Но не е нужно да се притеснявате, ако ръцете и краката на вашето бебе станат сини за кратък период от време, когато останалата част от тялото е розово и бебето ви диша нормално. Отново това е просто незряла циркулаторна система на вашето бебе на работното място.

ИЗТОЧНИК; “Клинични прояви на заболявания в новородения период”. (Глава 87) от Stoll B и Kliegman R. в Nelson Учебник по педиатрия. Behrman R, Kliegman R и Jenson Н (eds). Сондърс: Филаделфия. 2004 година.

Ранни признаци на слуха Los; Защитете вашите деца: Вземи си снимка; Зърнени храни в дневната грижа: Въпроси, които трябва да зададете