Диабет и стареене: как да се избегнат здравословните проблеми

Диабетни тенденции

При около 1 на 4 възрастни над 60-годишна възраст има диабет. С появата на болестта сте по-склонни да получите някои сериозни усложнения. И стават все по-големи. Комбинацията от двете може дори да влоши някои здравословни проблеми.

Ако имате диабет, вероятно знаете предупредителните признаци за ниска кръвна захар или хипогликемия. “Това е описано най-добре като малко като чувството, което получавате, когато се плъзгате в лед в кола: паника, бърза сърдечна честота и някакво чувство за гибел”, казва Джон Бусе, доктор, професор На медицината, началник на отдела по ендокринология и изпълнителен декан за клинични изследвания в университета в Северна Каролина в Chapel Hill School of Medicine; Вероятно също знаете, че хипогликемията …

Ето по-отблизо шест начина на диабет и застаряването може да повлияе върху вашето здраве. Ако забележите нови симптоми, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Застаряването и диабетът могат да доведат до някои очни заболявания. Те включват

Всеки от тях може да причини сериозни проблеми със зрението и слепота.

Посетете очния си лекар поне веднъж годишно за очен преглед с разширение на зеницата. Този тест дава по-добра представа за вътрешността на окото ви. Ако забележите промени в очите или зрението си, не чакайте следващата ви среща. Погледнете веднага лекаря, ако сте

Това се случва, когато имате инфекция в венците и други тъкани наблизо. Без подходяща стоматологична помощ, рискът от заболяване на венците може да се повиши с напредването на възрастта. Диабетът ви прави по-вероятно да получите заболяване на венците. Това засяга способността Ви да се бори с инфекциите, включително тези в устата. Нелекуваната болест на венците може да доведе до загуба на зъби.

За щастие има много неща, които можете да направите, за да предотвратите проблеми. Четкайте два пъти на ден. Овлажнявайте веднъж дневно. И поддържането на добър контрол на захарта плюс посещение на зъболекаря на всеки 6 месеца помага да се намали рискът от зъбни проблеми. Свържете се с него, ако забележите признаци на заболяване, като например венците, които стават червени, подути или кървят лесно.