Диабет грижи в специални ситуации

Диабетни тенденции

Можете да управлявате диабета си, независимо дали сте у дома, работите или пътувате, като предприемете подходящи стъпки. Ето няколко стратегии за диабет грижи за специални ситуации.

Тъй като настинка или грип може да доведе до повишаване на нивото на кръвната Ви захар, важно е да имате болен ден план като част от вашия диабет управление. Когато сте болни, се уверете, че правите следното

За повече подробности вижте статията “Диабет: Управление на болни дни”.

За хората с диабет пътуването изисква планиране. Не само ще имате различни модели на хранене и нива на активност, но ако пътувате в чужбина, часовите зони могат да повлияят на нивата на кръвната Ви захар и на нуждите от инсулин. Прочетете няколко съвета, които ще ви помогнат да направите пътуването по-лесно, докато се подготвите предварително с допълнителни доставки и предписания.

За повече подробности вижте статията Диабет: Съвети за пътуване.

Храненето на празниците е трудно за повечето хора с хронични здравословни проблеми. Ако имате диабет, трябва да планирате и да дадете приоритет на храната, която ви харесва, така че да не се чувствате лишени. Чрез изучаването на някои прости стъпки, които да ви помогнат да се ориентирате безопасно в масата за почивка на бюфет, можете да задържите кръвната си захар на здравословни нива и да се насладите на храната и приятелството по време на празниците.

За повече подробности вижте статията “Здравословно хранене за диабет”.

ИЗТОЧНИК; Диабетна асоциация (ADA): “Пътуване с диабет” и “Когато сте болни”. Национален център за информация за диабета: “Грижа за вашия диабет в специални времена.