Ваксина срещу дифтерия, тетанус, ацелуларен коклюш, хепатит b и полиомиелит (интрамускулно)

Заедно с необходимите ефекти ваксината може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване. Много е важно да съобщите на Вашия лекар за всеки страничен ефект, който настъпва след доза DTaP-HepB-IPV ваксина, дори ако страничният ефект изчезне без лечение. Някои видове нежелани реакции може да означават, че вашето дете не трябва да получава повече дози DTaP-HepB-IPV ваксина.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.