Дезогестрел и етинил естрадиол

Пушенето не се препоръчва при жени, приемащи перорални контрацептиви. Пушенето на цигари увеличава риска от сериозни сърдечно-съдови странични ефекти от употребата на орални контрацептиви. Този риск нараства с възрастта и с тежко пушене (15 или повече цигари на ден) и е доста подчертан при жени над 35-годишна възраст.

Ortho-Cept®: Пушенето на цигари повишава риска от сериозни сърдечно-съдови странични ефекти от комбинирано приложение на орални контрацептиви. Този риск се увеличава с възрастта и с броя на пушените цигари и е доста изразен при жените над 35-годишна възраст. Не се препоръчва употребата на комбинирани орални контрацептиви при жени на възраст над 35 години, които пушат. Velivet (TM): Пушенето на цигари увеличава риска от сериозни сърдечно-съдови странични ефекти от употребата на орални контрацептиви. Този риск нараства с възрастта и с тежко пушене (15 или повече цигари на ден) и е доста подчертан при жени над 35-годишна възраст. Жените, които употребяват орални контрацептиви, трябва да бъдат съветвани да не пушат.

Употреби за дезогестрел и етинил естрадиол

Терапевтичен клас: Контрацептив

Фармакологичен клас: Прогестин

Никакъв контрацептивен метод не е 100% ефективен. Методите за контрол на раждаемостта като хирургическа намеса за стерилизация или липса на секс са по-ефективни от хапчетата за контрол на раждаемостта. Обсъдете вашите възможности за контрол на раждаемостта с Вашия лекар.

Дезогестрел и етинил естрадиол не пречи на ХИВ инфекцията или други полово предавани болести. Това няма да помогне като спешна контрацепция, като например след незащитен сексуален контакт.

Дезогестрел и етинил естрадиол се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Преди да използвате дезогестрел и етинил естрадиол

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За дезогестрел и етинил естрадиол следва да се обмисли следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към дезогестрел и етинил естрадиол или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията дезогестрел и етинил естрадиол при педиатричната популация. Въпреки това не се очакват педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на това лекарство при тийнейджъри. Дезогестрел и етинил естрадиол могат да се използват за контрол на раждаемостта при юноши, но не трябва да се използват преди началото на менструацията.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията дезогестрел и етинил естрадиол в гериатричната популация. Дезогестрел и етинил естрадиол не трябва да се използват при жени в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате дезогестрел и етинил естрадиол, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на дезогестрел и етинил естрадиол с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол с някое от следните лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате дезогестрел и етинил естрадиол, или да Ви даде специални инструкции за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на дезогестрел и етинил естрадиол. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

За да използвате пероралните контрацептиви колкото е възможно по-безопасни и надеждни, трябва да разберете как и кога да ги приемате и какви ефекти могат да се очакват.

Дезогестрел и етинил естрадиол идва с инструкции на пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Дезогестрел и етинил естрадиол се предлага в блистерни опаковки с таблетен дозатор. Всяка блистерна опаковка съдържа 28 таблетки с различни цветове, които трябва да се приемат в същия ред, както е указан върху блистерната опаковка.

Когато започнете да използвате дезогестрел и етинил естрадиол, вашето тяло ще изисква най-малко 7 дни да се коригира, преди да бъде предотвратена бременност. Използвайте втора форма на контрацепция, като презерватив, спермицид или диафрагма, през първите 7 дни от първия цикъл от хапчета.

Вземете дезогестрел и етинил естрадиол по едно и също време всеки ден. Хапчетата за контрол на раждаемостта работят най-добре, когато не преминават повече от 24 часа между дозите.

Не пропускайте или забавяйте приемането на хапчето си с повече от 24 часа. Ако пропуснете доза, може да забременеете. Посъветвайте се с Вашия лекар за начини да ви помогне да запомните да приемате хапчета или да използвате друг метод за контрол на раждаемостта.

Правилно използване на дезогестрел и етинил естрадиол

Може да се почувствате болни или гадаещи, особено през първите няколко месеца, през които приемате дезогестрел и етинил естрадиол. Ако гаденето Ви е продължително и не изчезва, обадете се на Вашия лекар.

Следвайте указанията в листовката за пациента или се обадете на Вашия лекар, ако повръщате или имате диария в рамките на 3 до 4 часа след приема на дезогестрел и етинил естрадиол.

Дозата дезогестрел и етинил естрадиол ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози дезогестрел и етинил естрадиол. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Вашият лекар може да Ви помоли да започнете да прилагате дозата си в първия ден от менструалния си цикъл (наречен ден 1) или в първата неделя след началото на менструалния период (наречен неделен старт). Когато започнете в определен ден, е важно да следвате този график, дори ако пропуснете доза. Не променяйте графика си самостоятелно. Ако графикът, който използвате, не е удобен, обърнете се към Вашия лекар, за да го промените. За неделен старт трябва да използвате друга форма на контрол върху раждаемостта (напр. Презерватив, диафрагма, спермицид) през първите 7 дни.

Трябва да започнете следващите си и всички следващи 28-дневни терапевтични режими в същия ден от седмицата, когато започна първата схема и следвайте същата схема.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Дезогестрел и етинил естрадиол има специфични инструкции за пациента какво да правите, ако пропуснете доза. Прочетете внимателно тези указания и се обърнете към Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Предпазни мерки при използване на дезогестрел и етинил естрадиол

Използвайте втора форма на контрол върху раждаемостта в продължение на 7 дни, след като пропуснете доза, за да предотвратите бременност.

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако пропуснете периода от 2 месеца подред, защото това може да означава, че сте бременна.

Може да нямате период за този месец, ако пропуснете повече от една доза или промените графика си.

Може да имате леко кървене или зацапване, ако не вземате хапчето навреме. Колкото повече хапчета пропускате, толкова по-вероятно е да имате кървене.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Дезогестрел и етинил естрадиол Странични ефекти

Дезогестрел / етинил естрадиол

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че дезогестрел и етинил естрадиол работят правилно и не предизвикват нежелани ефекти. Тези посещения обикновено са на всеки 6 до 12 месеца, но някои лекари ги изискват по-често. Вашият лекар може също да иска да провери кръвното Ви налягане, докато приема дезогестрел и етинил естрадиол.

Въпреки че използвате дезогестрел и етинил естрадиол, за да предотвратите бременност, трябва да знаете, че използването на дезогестрел и етинил естрадиол, докато сте бременна, може да увреди плода. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте имали бебе в рамките на 4 седмици, преди да започнете да използвате дезогестрел и етинил естрадиол.

Вагинално кървене от различни количества може да се появи между редовните менструални периоди през първите 3 месеца на употреба. Това понякога се нарича зацапване при леко, или пробивно кървене, когато е по-тежко.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако пропуснете менструален цикъл. Пропуснати периоди могат да се появят, ако пропуснете една или повече таблетки и не сте приели хапчетата точно според указанията. Ако пропуснете два последователни периода, говорете с Вашия лекар. Може да се нуждаете от тест за бременност.

Ако подозирате, че може да сте бременна, незабавно спрете приема на дезогестрел и етинил естрадиол и се консултирайте с Вашия лекар.

Не използвайте дезогестрел и етинил естрадиол, ако пушите цигари или сте на възраст над 35 години. Ако пушите, докато използвате противозачатъчни хапчета, увеличавате риска от кръвен съсирек, инфаркт или инсулт. Рискът ви е дори по-висок, ако сте на възраст над 35 години, ако имате диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол или ако имате наднормено тегло. Говорете с Вашия лекар относно начините за спиране на пушенето. Дръжте диабета под контрол. Попитайте Вашия лекар за диета и упражнения, за да контролирате нивото на теглото и нивото на холестерола в кръвта.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол може да увеличи риска от проблеми с кръвосъсирването. Проверете незабавно при лекаря си, ако имате болка в гърдите, слабините или краката, особено телетата, затруднено дишане, внезапно, тежко главоболие, неразвито говорене, внезапно необяснимо задушаване, внезапно необяснима задух , Внезапна загуба на координация или промени в зрението при използване на дезогестрел и етинил естрадиол.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол може да увеличи риска от рак на гърдата или рак на шийката на матката. Говорете с Вашия лекар за този риск. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне необичайно вагинално кървене.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако носите контактни лещи или ако се появят замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението по време на лечението или след него. Вашият лекар може да поиска очен лекар да провери очите ви.

Консултирайте се с Вашия лекар незабавно, ако имате болка или нежност в горната част на стомаха, тъмна урина или бледо изпражнения или жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Използването на дезогестрел и етинил естрадиол може да увеличи риска от операция на жлъчния мехур. Говорете с Вашия лекар за този риск.

Консултирайте се с Вашия лекар преди да презаредите стара рецепта, особено след бременност. Ще ви трябва друг физически преглед и Вашият лекар може да промени Вашето предписание.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате дезогестрел и етинил естрадиол. Резултатите от някои медицински изследвания могат да бъдат засегнати от дезогестрел и етинил естрадиол. Може да се наложи да преустановите употребата на дезогестрел и етинил естрадиол поне 4 седмици преди и 2 седмици след основната операция.

Не яжте грейпфрут и не пийте сок от грейпфрут, докато използвате дезогестрел и етинил естрадиол. Сокът от грейпфрут и грейпфрут може да промени количеството дезогестрел и етинил естрадиол, които се абсорбират в организма.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Контрол на раждаемостта Mirena, Depo-Provera, медроксипрогестерон, Provera, Nexplanon, NuvaRing, Yaz, норетиндрон, левоноргестрел, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, Lutera , Skyla, Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20