Знаете ли как да избегнете разпространението на грип?

Никой не иска да види как членове на семейството, приятели или колеги се разболяват. Ето защо е важно да се разберат “правилата” за това как да се запази силно заразният грипен вирус за себе си и да се избегне разпространението му на други хора.

Главно от човек на човек в капчици, които летят, когато кашляте или кихате. Тези малки капки от болен човек се движат във въздуха и се приземяват на устните или носовете на други хора наблизо.

Гермовете също преминават, когато докосвате капчици на слуз от някой друг на повърхността като бюро и след това докоснете очите, устата или носа си, преди да получите шанс да миете ръцете си. Вируси като грипа могат да живеят 2 часа или по-дълго на повърхности като маси за кафе, дръжки и бюра.

1. Съхранявайте разстоянието си.

Лесно е да прехвърляте микроби, когато живеете в близки квартали, особено през зимата, когато всички сме на закрито. Избягвайте близък контакт с колеги, приятели или членове на семейството си, ако имате грип или настинка. Кажи им, че си болна и не искаш да хванат това, което имаш.

2. Останете вкъщи.

Ако се почувствате зле, не отивайте на работа. Пазете болните деца от училище, също.

Един възрастен може да зарази други хора един ден преди появата на симптомите и до 5 дни след началото им. Можете да разпространявате грип към другите, преди да разберете, че сте болни. Ако се върнете на работа или в училище в рамките на 5 дни след началото на симптомите, вероятно сте все още заразни.

3. Покрийте; mout; И нос, когато кихате; кашлица.

Това води до голяма степен към защита на другите от вашите микроби. Използвайте тъкан или вътрешността на лакътя. След това хвърлете тъканта и измийте добре ръцете си, за да премахнете микробите.

4; Измийте ръката си; — много.

Това е най-добрият начин да се предотврати разпространението на грипа. Ако имате малки деца, ги научете да се мият често с топла сапунена вода. Кажете им да търкат ръцете и пръстите си, докато пеят Честит рожден ден за вас – два пъти. Веднъж не е достатъчно време, за да се изключат всички микроби.