Диосмин: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Биофлавоноид, биофлавоноиден комплекс, биофлавоноиден концентрат, биофлавоноиден екстракт, биофлавоноид, биофлавоноид на агруме, биофлавоноид агруми, цитрусови биофлавони, цитрусови биофлавоноиди, цитрусови биофлавоноиди, цитрусов биофлавоноиден екстракт, цитр .; Виж всички имена Биофлавоноид, биофлавоноиден комплекс, биофлавоноиден концентрат, биофлавоноиден екстракт, биофлавоноиди, биофлавоноиди от агруме, биофлавоноиди от агруми, цитрусови биофлавони, цитрусови биофлавоноиди, цитрусови биофлавоноиди, цитрусови биофлавоноидни екстракти, цитрусови флавони, цитрусови флавоноиди , Комплекс от биофлавоноиди, концентриран биофлавоноиди, диосметин, диосмин, диосмин, екстракт от биофлавоноиди, екстракт от биофлавоноиди от агрум, флавоноид, флавоноид; Скриване на имена

Диосминът е вид растителен химически продукт, който се среща главно в цитрусовите плодове. Хората използват диосмин, за да произвеждат лекарства; Диосмин се използва за лечение на различни нарушения на кръвоносните съдове, включително хемороиди, разширени вени, лошо кръвообращение в краката (венозна стазия) и кървене (кръвоизлив) в окото или венците. Той се използва също така за лечение на подуване на ръцете (лимфедем) след операция на рак на гърдата и за предпазване от чернодробна токсичност. Често се приема в комбинация с хесперидин, друг растителен химикал.

Диосмин може да помогне за лечение на хемороиди чрез намаляване на отока (възпаление) и възстановяване на нормалната функция на вените.

Възможно е ефективно за; Лечение на хемороиди и предотвратяване на рецидиви, когато се използва в комбинация с хесперидин; Лечение на язви на краката, причинени от лоша циркулация, когато се използва в комбинация с хесперидин; Вероятно неефективно за; Лечение на оток на ръцете (лимфедем) след операция за рак на гърдата, когато се използва в комбинация с хесперидин; Недостатъчно доказателство за; Разширени вени; Кървене (кръвоизлив) в окото; Кървене на венците; Предотвратяване на увреждане на черния дроб; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на диосмин за тези употреби.

Diosmin е безопасен за повечето хора, когато се използва краткосрочно до три месеца. Това може да доведе до някои странични ефекти като стомашна и коремна болка, диария и главоболие; Не вземайте диосмин за повече от три месеца без медицински контрол; Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на диосмин по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията с DIOSMIN

Diosmin често се приема в комбинация с хесперидин; Следните дози са изследвани в научен изследовател; ЧРЕЗ МОТ; За лечение на вътрешни хемороиди: 1350 mg диосмин плюс 150 mg хесперидин два пъти дневно в продължение на 4 дни, последвани от 900 mg диосмин и 100 mg хесперидин два пъти дневно в продължение на 3 дни. Някои изследователи също опитат 600 mg диосмин три пъти дневно в продължение на 4 дни, последвани от 300 mg два пъти дневно в продължение на 10 дни, в комбинация с 11 грама псилиум дневно. Тази по-ниска доза диосмин обаче не изглежда толкова ефективна; За профилактика на рецидив вътрешни хемороиди: 450 mg диосмин плюс 50 mg хесперидин два пъти дневно в продължение на 3 месеца от лечението; За лечение на рани на краката поради проблеми с кръвообращението (язви на венозна стаза): комбинацията от 900 mg диосмин и 100 mg хесперидин дневно се използва до 2 месеца.

Препратки

Cospite M. Двойно-сляпо, плацебо-контролирано оценяване на клиничната активност и безопасност на Daflon 500 mg при лечение на остри хемороиди. Angiology 199; 45: 566-73.

Craig WJ. Подобряващи здравето свойства на обикновените билки. Am J Clin Nutr 199; 70: 491-9.

Ди Карло G, Mascolo N, Izzo AA, Capasso F. Флавоноиди: Стари и нови аспекти на класа на природни терапевтични лекарства. Life Sci 199; 65: 337-53.

Guilhou JJ, Dereure O, Marzin L, et al. Ефикасност на Daflon 500 mg при лечение на язви на венозни крака: двойно-сляпо, рандомизирано, контролирано срещу плацебо проучване при 107 пациенти. Angiology 199; 48: 77-85 ..

Мидълтън Е. Някои биологични свойства на растителни флавоноиди. Ann Allergy 198; 61: 53-7.

Misra MC, Parshad R. Рандомизирано клинично изпитване на микронизирани флавоноиди при ранно контролиране на кървене от остри вътрешни хемороиди. Br J Surgery 200; 87: 868-72.

Ефективност на Daflon 500 mg в лечението на лимфедем (вторична от конвенционалната терапия на рак на гърдата). Angiology 199; 48: 93-8 ..

Thanapongsathorn W, Vajrabukka T. Клинично изпитване на перорален диосмин (Daflon) при лечението на хемороиди. Dis Colon Rectum 199; 35: 1085-8.

Вила P, Cova D, De Francesco L, et al. Защитен ефект на диосметин върху in vitro увреждане на клетъчната мембрана и оксидативен стрес при култивирани хепатоцити от плъхове. Toxicology 199; 73: 179-89.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия