Вечери и вечерни закуски, които могат да причинят намокряне на легло

Ако имате дете, което омеква леглото, вероятно сте чули много слухове за хранителни разтвори за намокряне на легло. Ограничете течностите след 18:00 часа. Избягвайте портокалов сок. Избягвайте пикантната храна.

Лекарите са много предпазливи, когато става дума за обвиняването на конкретни храни за омокряне на легло, наричано още нощно енурезис, защото има много малко доказателства, които да подкрепят претенциите, и голяма част от тях са анекдотични.

Тук изследва митовете и реалностите зад пет хранителни стратегии, които помагат да се контролира умокрянето на легло при децата.

Справяне с намокряне на леглото: Ръководство стъпка по стъпка

Дали нощта Тако стана нещо от миналото в дома ви, тъй като сте чували, че пикантните храни могат да предизвикат умокряне на легло? Ако е така, е време да пробиете салсата и да вземете някои guacamole – експертите казват, че няма доказателства, че пикантните храни предизвикват нощна енуреза.

Митът произтича от факта, че пикантните храни са известни, че дразнят пикочния мехур при някои хора, а лекарите могат да препоръчат на хората с уринарна инконтиненция да ги избягват. Но изследванията не откриват връзка между консумацията на пикантни храни и овлажняването на леглото.

Подобно на пикантните храни, цитрусовите плодове – мислят, че портокали, лимони и липи – могат да бъдат дразнители на пикочния мехур, поради тяхната киселинност. Така че може да си помислите, че правиш на детето си услуга, като вземете портокалов сок и лимонада от масата.

Но медицинските изследвания не са показали връзка между яденето на цитрусови плодове и омокрянето на детските легла, с изключение на случаите на редки случаи на хранителна алергия към цитрусови плодове в някои овлажняващи легла.

Доказателството за връзка между хранителните алергии и омокрянето на леглата е много слабо. Едно проучване на 21 деца, публикувано през 1992 г., поддържа връзка най-малко при някои деца. Но вероятно е, че при голяма част от децата алергията не играе никаква роля.

Помощ за екзема на вашето дете; Как е ADHD засяга вашия живот; Помощ при проблеми с оперирането при деца

Фактите: Детското устно изглаждане; Детска визия Screenin; 9 изненадващи причини да получите повече сън