Durazol капки за очи: употреби, дозировки и странични ефекти

Какво представлява Durezol?

Durezol офталмологичен (за окото) се използва за лечение на болка в очите и възпаление, причинено от операция.

Durezol се използва също и за лечение на предния увеит, възпаление, което засяга предната част на окото.

Durezol може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Важна информация

Не трябва да използвате Durezol, ако сте алергични към difluprednate, или ако имате нелекувана глаукома, всякакъв вид очна инфекция (включително херпес) или нелекувана инфекция в очите ви или на друго място (включително варицела).

Преди да използвате Durezol, уведомете Вашия лекар, ако имате глаукома или катаракта.

Не позволявайте на върха на капкомера да докосва всякакви повърхности, включително очите или ръцете ви. Ако капкомерът се замърси, това може да доведе до инфекция в окото, което може да доведе до загуба на зрение или сериозно увреждане на окото. Не използвайте Durezol, докато носите редовни контактни лещи. Изчакайте най-малко 10 минути след като сте използвали Durezol, преди да поставите лещите. Не носете контактни лещи, които не са одобрени от Вашия лекар. Говорете с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след 2 дни от лечението. Не спирайте да използвате Durezol, без да говорите с Вашия лекар. Може да се наложи да използвате по-малко и по-малко, преди да спрете лекарството напълно. Това лекарство може да причини замъгляване на зрението и да наруши вашето мислене или реакции. Бъдете внимателни, ако шофирате или правите нещо, което изисква да сте бдителни и да виждате ясно. Незабавно повикайте Вашия лекар, ако имате внезапно дразнене или болка в окото, тежко зачервяване или сърбеж в очите, болка зад очите, внезапни промени в зрението, силно главоболие, бавно излекуване след операцията на окото, признаци на нова инфекция на очите (подуване, дрениране, ), Виждане на тунела, виждане на халос около светлините или промени в цвета или външния вид на ириса (цветната част на окото).

Не трябва да използвате Durezol, ако сте алергични към difluprednate, или ако имате

Преди да използвате Durezol

Нелекувана глаукома

Всеки тип очна инфекция, включително херпес; или

Нелекувана инфекция в окото ви или другаде, включително варицела.

За да сте сигурни, че можете безопасно да използвате Durezol, уведомете Вашия лекар, ако имате някое от тези състояния

глаукома; или

катаракта.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали Durezol ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство. Не е известно дали дифлупренетът преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не използвайте това лекарство, без да кажете на лекаря си, ако кърмите бебе.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Използвайте Durezol точно както е предписано от Вашия лекар. Да не се използва в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното. Следвайте инструкциите на етикета си с рецепта.

Не използвайте това лекарство, докато носите редовни контактни лещи. Durezol може да съдържа консервант, който може да промени цвета на меките контактни лещи. Изчакайте поне 10 минути след като сте използвали Durezol, преди да поставите контактните си лещи.

Durezol обикновено се прилага 4 пъти на ден в продължение на 2 седмици. След първите 2 седмици дозата може да бъде намалена до 2 пъти на ден за 1 седмица или повече. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Вашият лекар може да предпише две отделни бутилки от Durezol, който да се използва във всяко око. Това е да се предотврати преминаването на инфекцията от едно око към друго. Уверете се, че маркирате всяка бутилка за дясното или лявото око и използвайте капки за очи от тази бутилка само в това око. Измийте ръцете си, преди да използвате капките за очи.

Да прилагате капки за очи

Наклонете леко главата си и спуснете долния си клепач, за да създадете малък джоб. Задръжте капкомера над окото с върха надолу. Погледнете нагоре и далеч от капкомера, докато изстискате капка, след което затворете окото си.

Използвайте само броя капки, предписани от Вашия лекар.

Внимателно натиснете пръста си до вътрешния ъгъл на окото (близо до носа) за около 1 минута, за да предпазите течността от изтичане в слъзния канал.

Ако използвате повече от една капка в едно и също око, изчакайте около 5 минути, преди да поставите следващата капка.

Също така изчакайте поне 10 минути, преди да използвате други капки за очи, които Вашият лекар Ви е предписал.

Не позволявайте на върха на капкомера да докосва всякакви повърхности, включително очите или ръцете ви. Ако капкомерът се замърси, това може да доведе до инфекция в окото, което може да доведе до загуба на зрение или сериозно увреждане на окото.

Как да използвам Durezol?

Говорете с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след 2 дни от лечението с Durezol.

Не спирайте да използвате Durezol, без да говорите с Вашия лекар. Може да се наложи да използвате по-малко и по-малко, преди да спрете лекарството напълно.

За да сте сигурни, че Durezol не причинява вредни ефекти, може да се наложи редовно да проверявате очите си. Не пропускайте планирани посещения при Вашия лекар.

Съхранявайте бутилката Durezol в защитната кашона при стайна температура, далеч от влага, топлина и светлина. Не замразявайте.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Не носете контактни лещи, които не са одобрени от Вашия лекар.

Не използвайте други лекарства за очи по време на лечение с Durezol, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Това лекарство може да причини замъгляване на зрението и да наруши вашето мислене или реакции. Бъдете внимателни, ако шофирате или правите нещо, което изисква да сте бдителни и да виждате ясно.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Durezol: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате сериозни нежелани реакции като

Болка зад очите, внезапни промени в зрението, силно главоболие

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Внезапно зачервяване на очите, сърбеж или друго дразнене

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Бавно изцеление след операцията на очите

Признаци на нова инфекция на очите, като оток, дрениране или корупция на очите ви

Какво трябва да избегна?

Болка в очите, виждане на тунела или зрение около светлини; или

Промени в цвета или външния вид на ириса (цветната част на окото).

По-малко сериозните странични ефекти на Durezol могат да включват

Странични ефекти на Durezol

Леко главоболие

замъглено зрение

Леко парене, ужилване или сърбеж на очите ви

Сухи или воднисти очи

Чувството, че нещо е в окото ви; или

Повишена чувствителност на очите към светлината.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Не е вероятно други лекарства, които приемате перорално или инжектирате, да окажат влияние върху дифлупредната, използвана в очите. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които използвате. Това включва рецепта, лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не започвайте ново лекарство, без да уведомите Вашия лекар.

2.01.2012-07-13, 10:38:04.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Следоперативни очни възпаления дифлофенак офталмични, преднизолон офталмични, кеторолак офталмични, Lotemax, Prolensa, флурбипрофен офталмични, Ilevro, Nevanac, Acular, Alrex, bromfenac офталмични

Офталмологичен ефект на овеутит триамцинолон, офталмичен дексаметазон, азатиоприн, офталмичен атропин, TobraDex, Imuran, кортизон, Maxitrol, Kenalog-40, Acthar, офталмологичен флуоцинолон

Какви други лекарства ще повлияят на Durezol?

Дюрезол (дифлупреднатна офталмология)