Разликата между студените и алергичните симптоми

Това е въпрос, който озадачава много хора, когато тези познати симптоми удариха: всичко, което кашля и киха от студена или сенна хрема?

Естествено облекчение за симптомите на студ и алергия

Те имат различни причини. Вие се разхлаждате, когато в тялото ви попадне дребно живо същество, наречено вирус. Има стотици различни видове, които могат да ви разболеят.

След като влезе във вас студен вирус, имунната ви система, защитата на тялото срещу микроби, стартира контраатака. Това е този отговор, който води до класическите симптоми като кашлица или пълнени носове.

Вирусите, които причиняват настинки, са заразни. Можете да ги вземете, когато някой, който е заразен, кихне, кашли или се ръкува с вас. След няколко седмици най-много имунната ви система се бори със заболяването и трябва да спрете да имате симптоми.

Това е различна история с алергии. Те са причинени от свръхактивна имунна система. По някаква причина тялото ви греши безобидни неща, като прах или прашец, за микроби и ги атакува.

Когато това се случи, тялото ви освобождава химикали като хистамин, точно както го прави, когато се бори със студа. Това може да причини подуване в проходите на носа ви и вие ще започнете кихане и кашляне.

За разлика от настинките, алергиите не са заразни, въпреки че някои хора могат да наследят тенденция да ги получат.

Отчитайте симптомите си и колко дълго те издържат, за да ви помогнат да решите какво причинява проблемите ви.

Най-важната разлика е, че настинките обикновено не издържат повече от 14 дни. Затова вижте Вашия лекар, ако все още имате симптоми след 2 седмици. Те могат да бъдат симптоми на алергия или признаци на друг проблем.

ИЗТОЧНИК; Министерство на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ: “Това е студено или алергично; Астма и алергия на Америка:” грип / студ или алергии; Академия по астма, алергия и имунология: “Съвети за запомняне: Какво представляват алергичните снимки?