Дилтиазем интравенозно

Терапевтичен клас: Сърдечносъдов агент

Употреби за дилтиазем

Фармакологичен клас: блокиращ калциев канал

Химически клас: Бензотиазепин

Дилтиазем се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За дилтиазем трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към дилтиазем или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на дилтиазем в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на дилтиазем при гериатрични пациенти. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат проблеми, свързани с възрастта, свързани с бъбреците или черния дроб, което може да наложи коригиране на дозата при пациенти, получаващи дилтиазем.

Преди употребата на дилтиазем

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате дилтиазем, е особено важно вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на дилтиазем с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на дилтиазем с някое от изброените по-долу лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на дилтиазем с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на дилтиазем. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Сестра или друг обучен медицински специалист ще ви даде дилтиазем. Дилтиазем се прилага чрез игла, поставена в една от вените ви.

Вашият лекар ще Ви даде няколко дози дилтиазем само докато се подобри състоянието Ви и след това ще бъдете прехвърлени на перорално лекарство, което действа по същия начин. Ако имате някакви притеснения за това, говорете с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Атриална фибрилация Xarelto, дигоксин, дилтиазем, пропранолол, кардизем, соталол

Високо артериално налягане лизиноприл, амлодипин, метопролол, хидрохлоротиазид, лосартан, фуроземид

Правилно използване на дилтиазем

Дифузията на предсърдния флатер, Cardizem, соталол, флекаинид, Cartia XT, Multaq

Суправентрикуларна тахикардия метопролол, атенолол, дилтиазем, амиодарон, Toprol-XL, верапамил

Предпазни мерки при използване на дилтиазем

Дилтиазем странични ефекти

дилтиазем