Диария: причини, свързани с рака и как да се справим

Ами ако диетичните промени не работят?

Ако промените в диетата не намаляват дискомфорта Ви от диария, Вашият лекар може да ви предпише лекарства, за да ви предложи облекчение. Не приемайте никакви лекарства без рецепта, без първо да се консултирате с лекаря си, защото някои от тях могат да причинят опасни странични ефекти при хората, получаващи лечение за рак.

Грижете се за кожата си

Общите лекарства за диария, свързана с рака, включват

Говорейки за диария

Други лекарства са на разположение, но какъв тип ще приемете, ще зависи от тежестта на вашата диария и какво я причинява.

Хората с тежка диария може да се нуждаят от хоспитализация за IV течности и хранене.

Честите, воднисти изпражнения могат да повлияят върху кожата в аналната област. Измийте с топла вода или използвайте бебешки кърпички или кърпи за баня, за да почистите района, и внимавайте да внимавате да изсушите и района.

Водонепроницаеми мехлеми също могат да помогнат да се сведе до минимум дразненето на кожата. Примерите включват нефтен желе или А & D маз. Прилагайте след почистване и изсушаване на кожата в аналната област.

Въпреки че обсъждането на диария с Вашия лекар може да е неудобно, много е важно да споменавате вашите признаци и симптоми на Вашия лекар. Диарията, която придружава лечението на рака, може да бъде сериозна. Колкото по-рано кажете на Вашия лекар, толкова по-рано вашият лекар може да действа, за да облекчи симптомите.