Делофин

Използването на метадон хидрохлорид увеличава риска от пристрастяване към опиоиди, злоупотреба или злоупотреба, което може да доведе до предозиране и смърт. Оценявайте риска от всеки пациент за пристрастяване към опиоиди, злоупотреба или злоупотреба, преди да предписвате метадон и да наблюдавате признаци на това поведение по време на лечението. Респираторна депресия, включително фатални случаи, са докладвани, особено по време на започване на терапията и повишаване на дозата. Удължаване на QT интервала и сериозни аритмии (напр. Torsades de pointes) се наблюдават по време на лечението, обикновено с големи, многократни дневни дози, но също така и с често използвани дози за поддържащо лечение на зависимост от опиоиди. Монитор за респираторна депресия и удължаване на QT интервала по време на започване на терапията и титриране на дозата. Случайното поглъщане, особено при деца, може да доведе до фатално предозиране. Продължителната употреба по време на бременност може да доведе до неонатален опиоиден синдром на отнемане, което може да бъде животозастрашаващо, ако не е забелязано и не се лекува. Ако се изисква продължителна употреба при бременна жена, консултирайте се с майката за риска от фетуса и осигурете наличието на лечение. Прилагайте метадон според стандартите за лечение за детоксикация и поддържане на зависимост от опиоиди.

При употребата на метадон за опиоидна зависимост са настъпили смъртни случаи, дължащи се на твърде бързо титруване, лекарствени взаимодействия или сърдечни и респираторни странични ефекти. Респираторната депресия е основната опасност, свързана с приложението на метадон. Удължаването на QT интервала и сериозните аритмии (torsades de pointes) са наблюдавани по време на лечението с метадон. Само одобрените болници и аптеки могат да направят перорален метадон за лечение на наркотична зависимост.

Използва за долофин

Терапевтичен клас: Аналгетик

Химически клас: опиоид

Метадонът е опиоиден (наркотичен) аналгетик (лекарство за болка). Той действа върху централната нервна система (ЦНС), за да облекчи болката.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Dolophine

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на метадон в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на метадон при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат проблеми със сърцето, бъбреците, черния дроб или белите дробове, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи метадон.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи метадон. Може да не е специфично за Dolophine. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в старческа възраст, които могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на болкоуспокояващи лекарства.

Това лекарство се предлага с Ръководство за медикаменти. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Поглъщайте таблетката цяла. Не разтрошавайте, разчупвайте, дъвчете го или го разтваряйте.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако приемате това лекарство за зависимост от опиоиди и пропуснете доза, приемете следващата доза на следващия ден, както е планирано.

Правилно използване на метадон

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Метадонът може да причини сериозни нежелани реакции, ако се приема от възрастни, които не са свикнали със силни лекарства за наркотична болка, деца или домашни любимци. Уверете се, че съхранявате лекарството на безопасно и сигурно място, за да предотвратите получаването му от други хора.

Промийте всички неизползвани таблетки надолу по тоалетната.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от другите лекарства, изброени по-горе, докато използвате това лекарство.

Предпазни мерки при използване на долофин

Това лекарство може да бъде навик-формиращо (причиняващо умствена или физическа зависимост). Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Използването на наркотици за дълго време може да доведе до тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Не използвайте повече от това лекарство или го приемайте по-често, отколкото Ви каже лекарят. Това може да бъде животозастрашаващо. Симптомите на предозиране включват силна замаяност или слабост, затруднено дишане, бавен сърдечен ритъм, гърчове и студена, лепкава кожа. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако забележите тези симптоми.

Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате промени в сърдечния ритъм. Може да се почувствате замаяни или слаби, или може да имате бърз, ударен или неравен сърдечен ритъм. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако вие или някой от семейството Ви някога сте имали проблем със сърдечния ритъм, като удължаване на QT интервала.

Замаяност, замаяност или припадък може да се появи, когато се изправите изведнъж от легнало или седнало положение. Повдигането бавно може да помогне да се намали този проблем. Също така, леглото за известно време може да облекчи замайването или замайването.

Ако сте използвали това лекарство редовно в продължение на няколко седмици или повече, не спирайте внезапно да го използвате, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Може да бъдете насочени към постепенно намаляване на количеството, което използвате, преди да спрете напълно лечението или да вземете друг наркотик известно време, за да намалите вероятността от странични ефекти при отнемане.

Преди да вземете някакви медицински изследвания, уведомете отговорния лекар, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Долофинови нежелани реакции

Долофин (метадон)

Това лекарство може да ви замаяе, да ви събуди или да заспите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да е опасно, докато не разберете как се отразява това лекарство.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да причини синдром на неонатално отнемане при новороденото ви дете. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако детето Ви има следните симптоми: ненормален сън, диария, висок вик, раздразнителност, треперене или тремор, загуба на тегло, повръщане или неуспех при наддаване на тегло.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 2 Висок потенциал за злоупотреба

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Опиатен оттеглящ метадон, хлорпромазин, торазин, метадон

Хронична болка трамадол, оксикодон, Cymbalta, перкоцет, дулоксетин, фентанил, морфин, дилаудид

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, хидрокодон